Huidverbetering, Huidverjonging en Gezond LifeStyle                    

                                                             

 

Littekens behandeling

 

Littekens ontstaan na diepe beschadiging van de huid. Wanneer alleen de opperhuid beschadigd wordt door bijvoorbeeld een schaafwond dan zullen er geen littekens optreden. Wanneer de lederhuid beschadigd is zal de huid zich herstellen met  achterlating van een litteken. Littekens ontstaan dus als de wondgenezing is verstoord. Zo’n verstoring kan verschillende factoren hebben zoals een infectie, slechte conditie of doorbloeding van het wondgebied maar ook de plaats van het litteken op het lichaam. Bij sommigen kunnen littekens afhankelijk van het uiterlijk, de grootte en de locatie leiden tot ernstige cosmetische en psychosociale problemen.


Mensen met ernstige acne hebben niet alleen een probleem tijdens de periode van ontstekingen. Nadat een ernstige acne eindelijk is uitgewoed blijven vaak ontsierende littekens over als een levenslang aanwezig aandenken aan de acne.

Littekenweefsel ontstaat na beschadiging van de huid. Bij acne wordt deze beschadiging veroorzaakt door de heftige ontstekingsreactie in de huid  de  Meestal geldt dat er een direct verband bestaat tussen de ernst van de ontsteking en de mate van littekenvorming in reactie daarop. Sommige mensen ontwikkelen echter ook relatief grote littekens op basis van vrij oppervlakkige en kleine acne-ontstekingen. 


Welke soorten littekens zijn er?

We onderscheiden gewone littekens in atrofische, hypertrofische en keloidale littekens. Bij de meeste mensen geneest een wondje normaal. Er blijft dan een gewoon litteken over in de vorm van een smal streepje, wit van kleur of juist donkerder dan de gewone huidskleur.

Bij atrofische littekens is de huid onder het litteken afgenomen. Het litteken is dun en ingetrokken. Bekende voorbeelden zijn de voorbeelden bij acné (putjes) en na de waterpokken.

Hypertrofische littekens zijn brede, roze, dikke littekens en liggen verheven op de huid. Deze littekens geven soms ook pijn en jeuk.

Keloidale littekens zijn te vergelijken met hypertrofische littekens maar groeien over de grenzen van het wondgebied heen. Keloidale littekens kunnen ontstaan na iedere vorm van huidbeschadiging en komen meer dan gemiddeld voor bij negroïde mensen

 

 Bij In & Out Beauty zijn littekens te behandelen met:

  

Behandeling met ABC Peel 50% en of Medische Micro Dermabratie

Dit is een dieptepeeling waarbij in een behandeling de dode hoornlaag van de huid wordt verwijderd. Een direct frisse en zachte huid is het resultaat.

Een kwaliteitsbehandeling met alle ingrediënten voor huidherstel, zowel op structuur,

zuiverheid, als hydratatie en stevigheid. Deze behandeling biedt u een langdurend effect.

Ook hier gaat het om een dieptepeeling, maar nu wordt het peelend effect extra versterkt.

Er wordt gebruik gemaakt van zogenoemde “Skin boosters” waardoor er heel specifiek gewerkt kan worden  op verschillende problematische  huidcondities zoals littekensDeze behandeling is intensief

Prijs per behandeling v.a. €80,-

 

Behandeling met Dermaroller / Meso therapie 

in combinatie met NutriCosmetics-Skinfood afgestemd op de behoefte van de huid

Microneedling therapy is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek voor huidverjonging.Doordat de huid op een zachte manier wordt geperforeerd, ontstaat een massale migratie van de fibroblasten; onze bindweefselcellen die zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. De aanmaak van collageen en elastine wordt hiermee bevorderd. Deze behandeling is zeer intersiever dan de bovengenoemde. Lees verder...

Prijs per behandeling €350,-

 

Behandeling met Fractional Needling

in combinatie met NutriCosmetics-Skinfood afgestemd op de behoefte van de huid

Fractional Needling is een huidverbeteringstechniek waarbij miljoenen microscopisch kleine naaldjes van natuurlijk spons materiaal, vermengd met een special op het huidbeeld afgestemd  serum, worden ingewreven in de huid.

Lees verder... 

                          

Reserveren  via Online agenda,  Consult, ontdek je huidtype .

  

<<terug